top of page

Dirigent

Dirigent

 

Sinds januari 2013 heeft Rudi Versweyveld de muzikale leiding van de Koninklijke Harmonie van Financiën in handen. Rudi Versweyveld volgde zijn studies notenleer, slagwerk en trompet aan de muziekacademie te Merksem. Na de verplichte legerdienst voegde hij de euphonium en later ook de trombone toe aan zijn instrumentenarsenaal. Gedurende een 15-tal jaren was hij principal euphonium van onder andere "Brassband Terpsichore", "Mercatorbrass" en "Brassband Strijd naar Recht" uit Rupelmonde.


Sinds 1998 is Rudi Versweyveld dirigent van de Koninklijke fanfare "de Verbroedering van Zandvliet" en sinds 2014 van fanfare "De Lindekring" uit Zoersel. Eerder was hij ook al dirigent bij de Koninklijke Harmonie "de Wijngaerd" uit Wijnegem (van 1999 tot 2004) en bij de Koninklijke fanfare "Vermaak en Kunst" uit Lille (van 2004 tot 2013). 

Rudi.jpg

Muziekcommissie

 

Het muzikale en artistieke beheer werd toevertrouwd aan de Muziekcommissie.

 

De Muziekcommissie bestaat uit:

 

Rudi Versweyveld (dirigent), Siem Vandevelde (hobo's en fluiten) - Albert Schoelynck en Rob De Keyzer (klarinetten) - Helga Peys (saxofoons) - Benny Nys en Jean Vonck (koper) - Leendert Hemeryck (percussie)

bottom of page